DIVIDE ET IMPERA

         
En els amics de círcul cívic 


            Hui hem vixcut de nou la tradicional celebració del dia dels valencians . La processó cívica d´enguany ha segut rara , estrany,  han tallat el carrer sant Vicent fins que acabara la celebració religiosa i no hem pogut arribar a la plaça la reina fins que les autoritats arribaren fins el parterre . Se que al poder polític li molesta que li diguen les veritats i per això el ànim de carregar se la marcha tradicional per a no sentir els crits dels valencians farts de les polítiques culturals , econòmiques i socials del govern del partit popular .

Pero el valencianisme polític i cultural continua dividit . I cada volta més dividit . Per una banda les associacions culturals desfilant cada una per el seu conte en un mateix discurs i defenent lo mateix : plv , gav , círcul cívic, pjv  i alguna més que se me oblida . Per atre costat els partits : unio , renovacio , anv , la convenció valencianista ....

La situació del nostre antic regne hui comunitat valenciana es catastrófica en lo económic, en lo cultural , en lo social .....

El poble  necessita al valencianisme  , necessita que li donen una alternativa a la pobrea cultural ,social i econòmica que mos ha condenat el pp .

I cada volta eixen més partits , més asociacions que no junten a més persones sino que repartixen més la tarta de la representació del mon valencianista .

A día de hui no milite en cap partit , ni en cap associació de les que he nomenat . Pero sent simpatía per totes i  per això des de la meua neutralitat i sense cap interés que el sentiment com a valencianiste , faig un pregó per a que tant partits com associacions es senten en una taula redona aparcant les seues diferencies personals si n´hi han i treballen tots ,en el sentit de donar als valencians una alternativa pròpia creible que tinga en comú el amor a la nostra terra i tot lo que ella representa .

Desgraciadament el silenci dels mijos de comunicació ,i la voluntat dels partits majoritaris de no canviar la llei electoral , obliga  a qualsevol formació a traure un mínim de un 5% autonómic per a obtindre representació en les corts valencianes .(la més alta de tot l´estat ) . Uns 125.000 o 150.000 vots , cifra impossible per a qualsevol partit valencianista hui en dia . Per això la unió es l´únic camí , la única opció viable hui i en el futur propenc . 

No podem deixar als valencians en un moment clau en la nostra historia en la difícil elecció de tornar a votar a un govern malalt per 20 anys de poder absolut o triar opcions catalanistes .(O upyd ,  sería de justicia dir que la formacio de Rosa Diez pot ser la gran beneficiada de la caiguda del pp) .  Es la missió i la responsabilitat de tots els que mos sentim com a valencianistes lluitar de valent per tornar a la nostra terra la riquea que mos han llevat molts anys de governs balafiadors i destructors de la nostra personalitat com a poble .

De no fer lo aixina cap partit , ni cap associació que  represente els mateixos ideals  mereixerà el recolçament del poble valencià

Comentarios

Entradas populares de este blog

A MIGUEL BAILACH NO LE IMPORTA MASSAMAGRELL SOLO LOS SUYOS

EL VALENCIANISME RECLAMA UN BURJASSOT MÉS VALENCIANISTE

LA WEB DEL AYUNTAMIENTO DE MASSAMAGRELL