INTIFALLA UN ATAQUE A LOS VALENCIANOS



¿DEBEMOS TOLERAR ESTO ? .

         
         Acaba la mascletá en Valencia y un grupo de jovenes se pone a gritar  a las falleras sacando banderas independentistas catalanas . Lo nunca visto . Lo inaudito . Somos tan necios los Valencianos que dejamos que un grupo de indocumentados capitaneados por las siglas de Compromís insulten a las falleras mayores y con la escusa de hacerlo a los representantes políticos .

Cualquier día nos sacaran a gorrazos de nuestra tierra y nos tiraran al mar . Somos así de listos y tolerantes .

      Todos los que leeis este blog sabeis que no me une una gran simpatía por el pp . Pero que en un acto fallero chillen y insulten a Rita Barberá o que lo hicieran a Miguel Bailach aquí en Massamagrell no me parece normal . La señora Barberá nos gusté o no (y creanme a mi no me gusta nada) . Es la alcaldesa de Valencia elegida libremente por los valencianos al igual que lo es aquí en Massamagrell el sr Bailach .
Uno puede manifestarse libremente (pidiendo permiso claro ) y pedir la dimisión de Barberá , Bailach , Rajoy o el que quiera pero en un acto festivo es un ataque contra nuestra fiesta más internacional , contra nuestras tradiciones y no se debería tolerar que unos energumenos vengan a insultar a nuestras falleras y a nuestros representantes políticos .Porque lo que estan haciendo es insultarnos a todos los valencianos .

Compromís escondido en un falsa moderación saca sus garras para atacar lo que aun no controla y es el mundo fallero que aun se agarra a un último suspiro de valencianía impoluta . Pese a que llibrets escritos en nuestra autentica lengua cada vez queden menos .(Como hemos podido comprobar aquí en Massamagrell ).

La política  antivalencianista del pp se está volviendo contra ellos y la criatura ya crecidita se está volviendo respondona y amenaza con tirarlos del poder por lo civil o lo criminal . Y es que ya se sabe el dicho : Cria cuervos y te sacaran los ojos .

El catalanismo quiere destruir todo lo que suene a valencianía , a tradiciones ,a identidad propia con el objeto de que con calzador como vienen haciendo más de 30 años nos van imponiendo una lengua , una cultura y unas tradiciones que no son nuestras y lo malo es que con el guiño complice del que manda .
¿O en las escuelas no manda el pp ? .

Algunos estan empeñados en harerse el hara-kiri y aun no comprendo porqué .

Comentarios

  1. Estoy totalmente de acuerdo con el articulo. El pp de tanto recular y recular y recular.... parece el osito de duracel, se han cargando la lengua valenciana y la identidad de todo un pueblo,eso tiene un nombre traición.Los peperitos son cobardes por naturaleza, se preocupan mas por su cuenta corriente, que por defender a su electorado y a su tierra valenciana.El catalanismo se comerá al pp a no tardar mucho, nosotros tomamos nota de lo que esta ocurriendo en la mascletá con los catalanufos de compromis, ellos ya nos conocen. Ramon-España2000 Massamagrell

    ResponderEliminar
  2. son intereses y el pp le ha dejado manga ancha al catalanismo a cambio de pactos con ciu cuando les ha echo falta . Los valencianos siempre somos moneda de cambio .Pero para el estado central Valencia siempre ha sido una plaza menor y facil de contentar por ello muchos jovenes engañados abrazan las siglas de compromís pensando que son valencianistas y que pueden defender los intereses de su tierra pero eso no es así este partido defiende los intereses de otra región de España y no precisamente los nuestros .

    ResponderEliminar
  3. Tienes toda la razón, es verdad. Ramon-España2000

    ResponderEliminar
  4. Em fa molta gràcia que us alceu com a defensors del valencià, i tots els vostres missatges siguen en castellà. El català, valencià i balear són el mateix idioma, i negar-ho solament mostra la vostra ignorància.

    ResponderEliminar
  5. Torna als bosc i no tornes a eixir perque eres molt simple i no dones per a mes .

    ResponderEliminar
  6. Terien: Perdona que te diga que en la Comunidad Valenciana a diferencia de la catalana,nuestro Estatuto nos otorga el derecho REAL de utilizar el valenciano o castellano a volunta, y no por eso somos menos valencianos.
    En cuanto a tu afirmación de que catalan y valenciano son la misma lengua me averguenza decir que es posible que lo sean en unos años, todo gracias a la desidia de quienes nos han gobernado en los ultimos años. Pero esto no sera no por razones historicas o linguisticas (que dicen algo muy diferente)sino politicas.
    En cuanto a nuestra "ignorancia" harias bien estudiar y educarte primero antes de hablar, por que si en verdad repasaramos el tema seria facil descubrir quienes son y ha sido los verdaderos ignorantes.

    ResponderEliminar
  7. Carlos: Como era de esperar desde la pagina web del Blog te lanzan un ataque en toda regla para desmentir tu articulo. No estuve presente ni he visto las imágenes por lo que no me atrevo a opinar sobre lo ocurrido. No obstante si puedo hacerlo sobre la farsa que se ha estado montando la dupleta Blog-Compromis sobre sus verdaderas intenciones con respecto a la Comunidad. Vale que en los ultimos años y despues de ver el retroceso politico que ello les habia costado, han mudado su piel de pro-catalanistas acérrimos por una version bastante mas lite con el fin de recuperar memebresia, y parece que les funciona (Coño hasta aceptaron sacar de vez en cuando la senyera blavera) Pero quienes conocemos el percal y a quienes les dirige, sabemos de donde vienen y cuales han sido siempre sus objetivos. Su afinidad con los idearios del independentismo catalan es algo que ahora callan pero no desmienten ( no vaya a ser que los pillen en un renuncio).
    Como tampoco lo hace el sinverguenza del Chimo Puig quien siempre defendió a viva voz su catalanidad hasta que fue escogido secretario del PSPV
    Y encima todos estos "patriotas" quieren venir a darnos lecciones de valencianismo ¡HIPOCRITAS!

    ResponderEliminar
  8. totalmente de acuerdo con su comentario .Hay mucho lobo con piel de cordero para engañar a los ciudadanos .

    ResponderEliminar
  9. Veient la categoria i rigor periodístic de l'usuari que administra el blog ja no necessite veure res més. Adéu (en valencià), Adéu (en català) i Adéu (en balear) y también os digo ADIÓS para los más "valencianos"...

    ResponderEliminar
  10. Ya te lo he dit torna al bosc perque no estas a la altura de este blog ni de la gent que el visita . En llengua valenciana es Adeu . Tens que estudiar mes .

    ResponderEliminar
  11. España 2000 y el GAV plantan cara a los catalanufos y perroflautas de compromis bloc en la mascleta del jueves.No pudieron hacer el castellet che que lastima. Enlaces www.levante-emv.com 15-03-2013 http://youtu.be/206bNWF_jZE Junta local metropolitana de valencia de España2000. Ramon-España2000 Massamagrell

    ResponderEliminar
  12. Mare de Déu. No m'ha fet falta llegir tot el que fica al blog, escrit en CASTELLÀ, clar està, ja que no es podia esperar res més d'una gent tan "valenciana". Sou tan demagogs que useu el castellà per defensar que el valencià és diferent del català, hahaha. "Mira hijo, así es un buen valenciano, álguien que habla en castellano. Tú nunca hables esa lengua de m*erda, pero para no tener nada en común con los catalanes, di que es una lengua diferente y quedarás como un rey ante nuestros amigos madrileños".

    I a l'anònim de dalt... bfff, no cal dir-li res. Diu "catalufos y perroflautas" parlant un idioma tercermundista. Un idioma que es parla als països del tercer món (Espanya, Perú, Guatemala, Paraguay...). No cal dir que hi ha molts valencians que parlem valencià que podem donar-vos una lliçó de noblesa amb els diners que tenim. Que jo sàpiga, tota la gent que demana al carrer parla en castellà. Ningú parla valencià. Per alguna cosa serà...

    ResponderEliminar
  13. les llengues oficials de la comunitat valenciana son la llengua valenciana i la llengua castellana .Els valencians som bilingues pero ni parlem català ni lo hem parlat mai . ¿lliçó de noblesa en senyeres anticonstitucionals de un atra comunitat ?.Per favor feu mos un favor agarreu l´euromed i cuant arriebeu a el vostre pais de les maravelles no torneu .Garcies per el teu comentari .

    ResponderEliminar
  14. "el blog de Massamagrell", no és per res, però no tots els valencians parlem com els de l'Horta. Si afirmes rotundament que no parlem com els catalans, mallorquins, andorrans, i tots els que utilitzen aquesta llengua, tranquil, els alacantins i castellonencs no parlem valencià.
    T'has quedat millor? Espere que sí. ;)
    Pel que fa a la "bandera anticonstitucional"... bé, abans que vinguéreu tocant els c*llons amb eixa bandera que dieu que és tan diferent de la catalana, ací només existia la quatribarrada. Només cal que mires la bandera que encara conserven molts pobles i ciutats valencianes. Banderes sense blau i corona, perquè la de la corona només és la bandera de la ciutat de València.
    Això de diferenciar unes banderes d'altres només respon a la voluntat de diferenciació entre banderes que ara estan considerats territoris diferents. Aragó usa la quatribarrada amb les barres roges fent una espècie d'ondulació. Catalunya usa la bandera original, la que va dur Jaume I (penó de la conquesta). Les Illes Balears usen la quatribarrada amb un castellet i el fons morat. El Regne de València usa la quatribarrada amb una corona i blau de fons. Però totes provenen del penó de la conquesta. Si això vos molesta, vos apanyeu per arreglar-vos-ho, però que quede clar que a mi no em molesta per a res que la nostra bandera tinga blau i corona. És més, és la que més m'agrada de totes les quatribarrades, sense deixar de ser el que és, una quatribarrada.
    Salutacions i bona nit tinga vosté.

    Salutacions i gràcies per haver contestat.

    ResponderEliminar
  15. El drap del peno de la conquesta es fals .La reial senyera dels valencians es en franja blava i corona ,es la senyera de tot el regne .No se sí en el cacao mental que portes en el cap coneixeras als ballesters del centenar de la ploma encarregats de traure la reial senyera al camp de batalla fundat en el segle XIV .Lo de les senyeres municipals es un fet modern .La senyera de tots els valencians del senia al Segura es , va ser i será la reial senyera en Blau i corona .Que trist que renegues del teu passat i te deixes manipular per el nacionalisme catala i feixista .Quina falta de personalitat e ignorancia .

    ResponderEliminar
  16. ¿La senyera de la corona es a soles de la ciutat ? .¿I els pobles no eren part del regne ? .Si haguera segut aixina el rei haguera enviat a les seues tropes en contra el municipi rebelde . Quina ignorancia

    ResponderEliminar
  17. Déu meu, el que s'ha de llegir. Que digues que és mentira això del Penó de la Conquesta, fa que pense que no saps res d'història.
    La coronada va ser inclosa després. Eixa corona no tenia fons blau i li'l van ficar després per a que ressaltara el groc perquè es confonia amb el groc de la quatribarrada.
    Que això de les quatribarrades dels pobles i ciutats va ser posterior??? Per favor, si ni l'escut de l'ajuntament, tan conegut per tots els valencians no té gens de blau! Té una quatribarrada en forma de rombe, una corona, i un rat penat, que per cert, també està en el mercat de la Boqueria de Barcelona, i en l'escut de Palma de Mallorca. Comprova-ho (està escrit en la teua llengua) --> http://www.bombersdepalma.com/agora/escudopalma/escudo.htm
    A vore eixes "mentires" catalanistes que tanta corda vos donen.
    Què casualitat que es pareix molt a l'escut de l'ajuntament de València (forma de rombe amb quatribarrada, la corona, i el rat-penat.
    Bé, crec que els vostres arguments no se sostenen, i el blau de la senyera va aparèixer posteriorment, com va dir Joan Fuster, encara que li tingueu tanta tírria.
    El que no comprenc és per què vos empenyeu en que el blau i la corona ja venien amb les quatre barres. Clar que sí, Jaume I en un moment li ho va afegir. Mare de Déu, quines coses s'han de llegir.
    De tota manera, torne a dir, és la meua bandera i m'agrada més que la quatribarrada nua. Una altra cosa és dir la veritat. Per cert, que a Castelló m'han dit que hi ha un mural al costat de l'esglèsia sense blau. Un mural del segle XV. No t'ho puc dir bé perquè no l'he vist, però ahí encara no existia eixa polèmica que va aparèixer als anys 80, que tots sabem com es diu, eh que sí? =)
    Au, per a tu la imatge de Jaume I pintat en eixa època. Te la regale --> https://www.google.es/search?hl=ca&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1024&bih=499&q=jaume+I&oq=jaume+I&gs_l=img.3..0l2j0i24l8.4376.5334.0.5612.7.4.0.3.3.0.165.524.1j3.4.0...0.0...1ac.1.7.img.nOPL_awMSNg#imgrc=KSrSprq7rRPtJM%3A%3B3f1NOBfFESmXKM%3Bhttp%253A%252F%252F1.bp.blogspot.com%252F-alNqqeywBu8%252FTo8wnvTbLrI%252FAAAAAAAABeI%252FwWmvQDXG8R4%252Fs1600%252Fima%252525CC%25252581genes-jaume-I-pintura.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fultimtocteatre.blogspot.com%252F2011%252F10%252Fel-rei-jaume-i-visita-sueca_07.html%3B700%3B465

    Salut!

    ResponderEliminar
  18. El peno de la conquesta es FALS (Proves Irrefutables)
    Ultimament podem trobar un montó de explicacions per part del catalanisme donant a entendre que els Valencians no tenim una Cultura propia, que no tenim una Llengua propia.
    La veritat es que totes estes argumentacions venen justificades baix la autenticitat del "penó de la conquesta", es evident que es FALS, puix son un montó de raons les que els Valencianistes hem posat damunt la taula que demostren eixa falsetat, pero evidentment els Valencians desconeixen les principals raons que apart dels estudis fisics i textils que podem aplicar-li directament a eixa tela, tamé podem trobar atres evidencies molt mes aclaridors que eixos estudis directes a la tela.

    En primer lloc, podem apreciar a simple vista que en eixa tela n'hi han varios detalls que evidencies la falsetat del "penó" com per eixemple la aparicio clara de la "Ñ" on posa AÑO, aixina com la representacio de l'any, "1 2 3 6" que en qualsevol dels casos es evident-ment imposible que en eixa epoca se poguera escriure "AÑO" utilisant la Ñ per la senzilla raó que en eixa epoca no existia eixa lletra, i manco encara que l'utilisara JaumeI.

    Per atra banda, l'any, està representat en numeros ordinals moderns, "1 2 3 6" quant en eixa epoca no se representaven d'eixa manera.

    Be, pero encà que utilisem eixes argumentacions pa demostrar la falsetat del "penó", els catalanistes podrien justificar-ho en que ha sigut escrit despres, pero que realment fora de l'epoca, per aixo vaig a expondre raons de pes alternatives a l'investigacio o analisis directes que se puguen fer a la tela.

    En primer lloc, mos trobem en un drap quatribarrat, cosa que podria ser tamé un mero retall de una Real Senyera, per la forma que te quadrada, evidencia una falta de llargaria prou comú en les "banderes" que solen tindre mes llarc que ample.
    De totes maneres tampoc aclara molt aço, per lo que anem a desviar la atencio de eixa tela i a buscar atres evidencies a lo llarc de l'Historia Valenciana que mos puguen aclarir en mes consistencia la falsetat de l'epoca d'eixa tela.

    En primer lloc podem trobar evidencies en tant de pes com per eixemple les monedes acunyaes entre els sigles XIV a XVII, com per eixemple:
    DIECIOCHENO: Moneda Valenciana on la primera evidencia que he conseguit d'acunyacio de eixa moneda es del any 1610, que es pot trobar en el museu prehistoric Valencià.

    ResponderEliminar
  19. en la nostra Comunitat, nomes indicar que en Lliria tenim plomes dels arcangels Gabriel i Miquel.

    Pero parlant de falses reliquies, no podia deixar de mencionar, aprofitant el 800 aniversari del naiximent del rei Jaume I, aquelles que es relacionen en el nostre monarca i que de forma enganyosa per als visitants «exhibix» el Museu Historic Municipal de l'Ajuntament de Valencia. Entre les «perles» expostes figuren l'espasa del rei, el supost escut o Trofeu de la conquesta en el fre i espola, encara que de totes estes reliquies la que se'n porta la palma es el famos, i hui emblema dels catalanistes, «Peno de la Conquesta». De tots estos objectes s'han publicat diversos estudis que desmonten la seua autenticitat, per lo que, de moment, no reincidirem en els mateixos. Pero davant l'insistencia dels catalanistes en reivindicar, una vegada mes (en esta ocasio en motiu de l'Any de Jaume I), el «Peno de la Conquesta» com a emblema nacional dels valencians, en contraposicio de la nostra Real Senyera, nos obliga a insistir en que el «Peno», es mes fals que les plomes dels arcangels Gabriel i Miquel.

    Encara que en atres articuls incidirem en l'impossibilitat historica de que la reliquia exposta fora la que isaren els moros en la torre d'Ali Bufat (despres del Temple), convindria recordar lo que ya denunciava el prestigios Roc Chabàs, davant de la presunta falsetat del Peno en 1900, arreplegat per Carreres Candi en Geografia del Regne de Valencia, Tom de la provincia de Valencia, p.550: «…no es posible sea la bandera real la que tiene el Ayuntamiento, porque la tela, pintura y paleografía de la fecha la denuncia como obra del siglo XV o XVI».

    Les afirmacions de Roc Chabàs, i la de tants atres investigadors, hagueren quedat confirmades ademes de historicament, cientificament, d'haver-se completat les proves oportunes. M'explique. Era principis dels anys 90, quan la regidora de l'Ajuntament de Valencia Mª Dolores García Broch, fidel a la promesa electoral (cosa inedita en la classe politica), li va demanar ajuda al gran valencianiste i llavors president del Colege de l'Art Major de la Seda, Edison Valls, l'assessorament tecnic per a, d'una vegada per sempre, desmontar la falacia del Peno. Edison va contactar en els millors experts del textil, en la vila d'Alcoy. Sense entrar ni en qüestions politiques ni culturals, i cenyint-se exclusivament a la seua professionalitat, ya a simple vista van detectar els tecnics que, el «torçut dels draps» no corresponien a l'epoca del supost orige del Peno (S. XIII), sino mes be al XV. Se'ls va propondre la realisacio de la prova del Carboni 14, per a determinar la seua data exacta, descartant-la els experts, ya que van concloure que era molt mes rigorosa, per a este cas per la seua precisio, la prova del Polen.

    Mª Dolores García Broch, i en ella tots els valencians que no volen conviure en falses mentires que denigren al nostre poble, va vore trencat el seu proposit quan va rebre la prohibicio contundent de seguir en l'investigacio per part del seu president de partit (UV) i tinent alcalde, Vicente Gónzalez Lizondo. La rao, encara que incompressible, era molt senzilla: UV estava negociant, en eixe moment, en diversos partits, entre ells els de tall catalaniste liderats per Rafael Blasco i Pepa Chesa; i un dels requisits «indispensables» per a que fructificara el mateix, era la paralisacio de l'investigacio del Peno. Poc de temps despres es firmaven les «Bases minimes per a una Convergencia Valenciana». L'escandol que va provocar la filtracio i denuncia de les «Bases», redactades en perfecte catala, va abortar este proyecte politic antinatura.

    A la prensa va transcendir (i aixina es va publicar) que, no es podia realisar la prova al Peno davant de l'impossibilitat de trobar la «clau» de l'urna a on es conserva, quan la realitat es que no es necessita cap clau, ya que s'obri per darrere de la vitrina.

    ResponderEliminar
  20. Fragment de un artícul de Joan Ignaci Culla

    ResponderEliminar
  21. Respondiendo al anónimo 19 de Marzo 01:33.Seguro que tu eres un Perroflauta, lo digo por que dices del Español que es un idioma tercermundista,un idioma que hablan mas de 4oo.ooo.ooo millones de personas en todo el mundo, no solo en hispano América, eso para este sujeto analfabeto crónico es tercermundista, este señor parece que no ha estudiado mucho.Yo no me escudo en el anonimato, me llamo Ramón pertenezco a la junta local de Massamagrell de España2000 y puedes conocernos por medio de facebook, si quieres aprender el Español solo tienes que ponerte en contacto con migo y si quieres aprender el Valenciano estas en el blog correcto. Seguro que la cultura te hará mas libre y por supuesto dejaras de ser un perroflauta. Ramon-España2000 Massamagrell

    ResponderEliminar
  22. Gracias por lo que me toca Ramón

    ResponderEliminar
  23. el blog de Massamagrell, encantat de llegir la teua versió. No puc afirmar ni desmentir res, ja que no hi ha veritats completes mai. És com quan diuen que "este objecte va ser de Jesucrist", i després, li fan la prova del Carboni 14 i confirmen que no és possible.
    Ahí no et puc discutir res. No obstant això, et vaig enviar una imatge de l'escut de València i de Palma, i encara no m'has dit res d'això. El de Palma és clavat al de València, però enlloc d'eixir un rombe, n'ixen quatre dins del principal, on apareix la quatribarrada i aigua amb un castell. Per no parlar del rat - penat que apareix damunt de l'escut. Com sempre utilitzeu el rat - penat com a símbol valencià, volia saber què pensaves d'això. També et vaig donar una fotografia del rei en Jaume I on apareixia una imatge d'ell d'eixe segle que apareix amb la quatribarrada i una corona al damunt. Ni blau, ni històries.
    I l'escut del mercat de la Boqueria de Barcelona? Té un rat - penat, i l'explicació de per què tants rats- penats als escuts és simple. A la vora del mediterrani, per esta part de terra de la Península Ibèrica, hi ha molts rats - penats que ixen a caçar mosquits per la nit. Diguem que és el mamífer per excel·lència d'ací. Si veus l'escut de Madrid, voràs com hi ha un ós dins. La raó és perquè com que estan dins la Messeta, els ossos abundaven per eixa zona. Per tant, aquell animal "típic", és una bona excusa per tindre'l com a "nostre".
    Canviant de tema, no sé per què defenseu tant allò valencià si aneu de la mà d'Espanya 2000. Això és el que em xoca tant.
    I encara que no t'agrade el que et vaig a dir, escrius molt bé. Em fa gràcia perquè l'única cosa que feu per diferenciar el valencià del català és llevar tots els accents. Per què? Tots sabem que la nostra llengua evoluciona, i si mires escrits catalans, són IGUALS que els valencians. Utilitzen la "ch", "puix", "manco" (açò encara s'usa a les Balears moltíssim), "car", etc. I quan parleu de paraules com "títul" enlloc de "títol", hi ha una explicació molt senzilla. Els catalans tampoc diuen "títol" sinó "títul". No és més que l'escriptura de la paraula tal i com sona. I hi ha paraules que s'usen molt als pobles. Per exemple, he estat a pobles de València (d'on són els meus pares) on diuen: "m'ha SURTIT l'oli", o "Eixe sa SEMBLA" a son pare. No és més que la pronunciació de la paraula "sortir", eixa paraula que tant odieu, i que, no obstant això, està ben present en el nostre vocabulari, i "semblar", que ve del francés ("sembler"). Més abaix explicaré el per què d'estes formes afrancesades.
    Està clar que hi ha alguna diferència, però no són més que les paraules que han quedat com a residu de la llengua que parlaven els àrabs quan estaven ací. Hi ha paraules diferents, tots ho sabem. Però és que en Andalusia també n'hi ha, en pobles d'Extremadura i Castella també, etc. La RAE cada vegada accepta més paraules castellanes que només es parlen a una zona concreta. S'anomenen "geosinònims".

    ResponderEliminar
  24. O no has vist el vídeo d'una dona que diu "Si nos da una miaja de pechusque, la roscas"? No sé què c*ny vol dir això, però sé que és castellà. Igual que quan els mexicans diuen "wey", sé que és una paraula que no s'usa ací, però segueix sent castellà. Creus que els de Castelló i els d'Alacant parlen com els de València? Quan vaig a València, em sent super estrany, perquè useu unes formes verbals simples (anà, aní, fiu, fou...), formes que jo no use. Seria just dir que jo no parle valencià? Aleshores, crec que tampoc és just que diguem que no parlem català (o com vulgues dir-li. Si vols, di-li valencià, que és com jo li dic a la llengua, o digues-li llemosí, o el que siga). Hi ha altres paraules que es diuen diferent. La paraula tan "valenciana" com "mosatros", la diuen a Lleida també. Però és que no només diem "mosatros" els valencians. A Castelló es diu "matros", "moatros", "natros", "noatros", i per Alacant he sentit "moatres". Però totes són variants d'una mateixa paraula, "nous" (nous - autres), del francés. Per què? perquè esta llengua prové del francés, en concret, de la zona de Llemotges, per això durant un temps es va dir "llemosí" a la nostra llengua, i per això és tan pareguda al francés.
    Mira, una paraula que diem els valencians millor que els catalans, la paraula "hui", ve del francés "ajourd-hui". Ells simplement van unir la primera lletra i l'última paraula (a-hui --> avui). Però no és característica dels valencians. L'interior de Catalunya diu "hui", no "avui", però no són més que varietats dialectals. Podem dir que eixos de l'interior de Catalunya no parlen català? No ho crec. Els únics que no parlen català dins de Catalunya són els de la Vall d'Aran, que tenen una varietat dialectal pròpia d'una llengua que ha estat estancada durant segles per estar entre muntanyes, i que es parla també a una part dels Pirineus francesos.
    L'euskera tampoc és igual en totes les zones. Prové d'una llengua mare i cada poble parlava d'una manera diferent per la dificultat que tenien per comunicar-se, ja que tot estava envoltat de muntanyes altes. Ara, en el segle XXI, l'han tornat a unir, i han fet un estàndard. Cadascú el parla com vol, però entre diferents pobles usen l'estàndard per comunicar-se.

    ResponderEliminar
  25. Però ara et parlaré del castellà. El castellà no era igual en tota Castella. Tenien moltes maneres de parlar que encara es mantenen en certes zones perdudes castellanes. L'avantatge del castellà és que el van normalitzar fa segles, i com que en eixa època no existien polèmiques de que si "açò no és la meua llengua" ni res per l'estil, ho van acceptar i van començar a parlar als fills en "castellà normalitzat". El castellà antic no té res a vore amb l'actual, i hi havien moltes diferències.
    Bé, sé que és un tema que per política o pel que siga "crema" un poc, però estic segur que en l'interior vostre sabeu que la llengua és la que és, i que si no hi hagueren fronteres polítiques, l'acceptaríeu.
    Quan mire el teu comentari no em puc creure que cregues que català, valencià, i balear siguen llengües diferents. Si és que l'estàndard és més pròxim als valencians que als catalans... no sé per què dieu el contrari. La manera de pronunciar oberta dels catalans del litoral, no és ni pareguda a l'estàndard. Per no dir que les paraules valencianes que no són ni castellanismes ni barbarismes estan acceptades totes. Igual que no està acceptada la paraula "tiburó", tampoc accepten la seua paraula "toro", pronunciat "toru", per ells. També accepten moltes paraules com "vesprada", que segons afirmen ells, és més pura que la que ells mateixos usen ("tarda"), perquè el que ells usen no és més que una forma llatina comuna amb el castellà. L'article "lo", està acceptat, però només al que es refereix a l'article determinat masculí, que és l'original antic (lo pa, lo cotxe, lo camió). A la vora de l'Ebre (tant a la província de Castelló, com a la província de Tarragona, usen eixe article.
    Pel que fa a les "Normes del Puig", són usades pels usuaris favorables a estes normes com els dona la gana, perquè cadascú escriu d'una manera diferent el valencià, segons com el pronuncia, i si anem així, els andalusos poden afirmar sense cap problema que no parlen castellà, perquè hi ha alguns que ni se'ls entén, la veritat.
    No sé si ho hauràs notat alguna vegada, però qui afirma rotundament que el valencià no és català, sol refusar esta llengua que té més història que el castellà, i va ser, un dia, la més important del Mediterrani sencer ("sancer", com pronunciem els valencians i catalans, obrint la "e"). Una llengua en què es va escriure ciència, filosofia, història, i fins i tot la Bíblia ("Bíblia de Montjuich") abans que llengües que alguns consideren "més importants", no pot ser eliminada d'una "plomà", ja m'entens.
    Tant si defenses que valencià i català són diferents, com si decideixes pensar que són la mateixa llengua, per favor, usa-la, no li lleves la importància que sempre ha tingut en la història d'un Mediterrani on van nàixer les cultures més importants del món.

    Salutacions. ;)

    ResponderEliminar
  26. En algún lugar sobre el arco iris... WWW.youtube.com/Watch?V=iHArdOAjGtg Mando este enlace para los muchos seguidores de este blog y por supuesto para el anónimo trasnochador y toca gaitas .... al final parece que tiene voluntad para aprender, me empieza a gustar, si señor. Ramon-España2000 Massamagrell ( Seguro que el Señor Carlos lo a visto)

    ResponderEliminar
  27. Anónimo del 23 de marzo de 2013. No tengo voluntad para aprender de vosotros, pues vuestra incongruencia es máxima. Decís defender el valenciano separado del catalán, lo que a mi parecer es una aberración, puesto que si vamos así, los andaluces, chilenos, argentinos, etc., no hablan castellano. Sin embargo, defendéis ese supuesto "valenciano" a vuestra manera, es decir, hablando en castellano. Gente que no sabe ni decir "hola" en nuestra lengua nos la está intentando dividir para crear inestabilidad. Esa es vuestra España querida que queréis construir, sí señor! Hacéis lo mismo que hacen los españoles: "En Ehpaña, en ehpañol y la cultura, la madrileña. La historia que os cuentan en el colegio es mentira, Ehpaña ha existido desde que se creó el universo!" OLÉ! Es triste que vengan madrileños a Valencia afirmando que España siempre ha sido así y ni siquiera saben que los valencianos fuimos un "Regne", cuyo rey fue el mismo que el de la Corona Catalanoaragonesa, Jaume I.
    En pocas palabras, queréis exterminar la diversidad. Todo aquello que no se corresponda con lo que vosotros pensáis, fuera y eso me parece una falta total de respeto a los que somos diferentes a vosotros. Sí, diferentes, aunque os duela, porque yo no soy ni mucho menos como un castellano, ni como un andaluz, ni como un madrileño. Mi cultura está muy lejos de ser como la suya, aunque mováis montañas para intentar que se parezca. Es más, si me dáis a elegir entre la "cultura" española y la inglesa, me decantaré por la inglesa, porque son más abiertos, aceptan diferencias y saben que UK no sólo está formada por una sola cultura, lo que les ha llevado a crear los diferentes países que lo conforman. Si por vosotros fuera, eliminaríais todas las fronteras del mundo para que Madrid fuera la capital de nuestro planeta y si pudiérais, construiríais puentes entre los planetas para que además, fuera la capital del universo.
    Me da la sensación de que ni siquiera os habéis interesado en conocer nuestra cultura, una cultura que nos caracteriza a los valencianos de verdad.

    Sólo intento ser constructivo y mi intención no es faltar a nadie al respeto. Como véis, yo también sé hablar en castellano y sin ninguna falta. Estos maestros catalanistas... como nos las gastan, ¿eh?
    Preocupaos de esa gente que habla sólo en castellano y hace diez faltas en una palabra. Eso es una aberración, vaya. De todas formas, parece que sólo critiquéis a los que hablamos otra lengua, pues yo escribo perfectamente en inglés, castellano y valenciano/catalán y decís lo que decís. A otro que afirma que como "buen ehpañol" sólo habla en castellano y hace faltas del tipo "bamos haber" "valla lo que ahi que ber", o "llo soi", o el tan malsonante laísmo y leísmo, tan típicos de Madrid ("la digo", "sácamele"), no le decís nada porque, como bien dice, es ESPAÑOL.
    En fin, no se pueden hacer comentarios a semejante barbaridad, pues es demasiado aberrante.

    Saludos cordiales.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

dejanos tu opinión

Entradas populares de este blog

A MIGUEL BAILACH NO LE IMPORTA MASSAMAGRELL SOLO LOS SUYOS

EL VALENCIANISME RECLAMA UN BURJASSOT MÉS VALENCIANISTE

LA WEB DEL AYUNTAMIENTO DE MASSAMAGRELL