EL LLIBRET DE FALLES II SON CULPABLES





          
      En vista dels comentaris i reaccions vaig a intentar explicar millor el meu artícul referent al llibret de falles .
En primer lloc el ajuntament de Massamagrell te un departament de normalisació llingüística que no es mes que una censura per a que tots pa-sem per el rodell de la normativa catalanista de la avll .
Conec a alguns dels fallers que escriuen en el llibret de falles i mai de la vida emplearien paraules com aquestos , nosaltres , ja , i algunes atres que no nomene  per el rebuig que me provoquen . Son persones valencianistes que en lloc d expressar la seua valenciania en la política com el meu cas ells lo fan en les falles .
No se si el ajuntament de Massamagrell influix o no en el llibret de falles pero peine canes i en Fran Carbonell ya son massa casualitats .
Primer treballa en expojove i quina casualitat el màxim responsable del event per part de la diputació (organisador del event junt al ajuntament de València es don Miguel Bailach alcalde de Massamagrell).
¿Casualitat ? . Ell diu que no te res a vore . Pot ser pero el meus cosins del barri que porten més de tres anys en el paro ningú els ha cridat per a treballar en expojove .
I ara tenim un llibret de falles escrit en perfecte valencià subnormalisat . Un atac a la valenciania de les falles . Una auténtica intifalla com vol fer el bloc/compromís  per acarregar se les falles pero sense manifestacions .I el màxim responsable de la normalisació llingüística de l´ajuntament es Fran Carbonell que per supost no haurà influït en que la imprenta traduïxca els texts dels fallers a la normativa que mos imponen  .
 .

Yo tinc un gran respecte per les falles i per els fallers i no vull politisar la festa .Açò no es política , es la nostra cultura , els nostres arrels i en el artícul amics  tan sols vull denunciar el autèntic genocidi llingüístic que el pp está fent a la llengua dels valencians . Una llengua que era  la més dolça d´Europa en contrast en la catalana i que el partit popular mos la está llevant .
En dos o tres generacions al pas que anem ya no existirà , tan sols serà un  autèntic dialecte del català per que les paraules valencianes . Les que mos donen riquea s´han perdut .




Tan sols me queda demanar disculpes als fallers si el meu escrit ha resultat ofensiu pero pregunteu als vostres majors fallers  i segurament me donaran la raó .

Pero me reafirme en el meu escrit i el culpable de que el llibret de les falles siga ofensiu per als que portem tota la vida defenent la llengua valenciana es el regidor de festes màxim responsable de les festes de Massamagrell  i el partit popular per imposar una normativa que condena a mort a la milenària llengua dels valencians la primera d´Europa en un sigle d´or i calificada per Miguel de Cervantes com la més dolça d´Europa junt a la Portuguesa .
Perque senyors la llengua no es negocia es defen . 




Comentarios

  1. Pufff! T'han calentat la careta i ara ten vas per les rames !!!eres de risa xico !!!

    ResponderEliminar
  2. o no saps llegir o no tens criteri .¿que vos donen punts i despres teniu premis o castics .Ya m´han dit com se les gasten ?.

    ResponderEliminar
  3. Continua , continua a vore si algu se li cau la cara de vergonya ....a no si no la coneixen ... sobres son amores

    ResponderEliminar
  4. Me interesa mucho el tema este de expo jove si es así este sr tendría que dimitir .

    ResponderEliminar
  5. Bona nit Jose Carlos... cada vegada que vex els teus articles em dona mes la risa, mescles asi les falles en el bloc en expojove ... la veritat que ya aburrixes un poc, lo que te pasa es que as ofés a molta gent, que treballa amb ilusió per la festa fallera de Massamagrell i com no tes arguments per a demanar disculpes te escuses en totes estes tonteries!! No me cansare mai de dirte que penses antes de escriure, crec, que te aniria millor...pero bueno,com sempre... com diu un gran amic... tus tropiezos son mis victorias!!!

    Fran Carbonell
    Regidor de festes... per tu... culpable de tot.

    ResponderEliminar
  6. Sr. Carbonell la gent de les falles de Massamagrell i de tota la comunitat valenciana pot treballar en mes o menys ilusio pero aixo no es excusa per a escriure en el llibret de falles en paraules que no son valencianes . Yo com a vei tinc tot el dret del mon a exigir que en la festa mes valenciana se torne a utilisar paraules que tota la vida hem empleat al mon faller com a expresio maxima de la nostra valenciania .Yo donare risa i lo que Voste vullga pero voste i el seu partit son uns genocides linguistics i culturals

    ResponderEliminar
  7. Sr. Carbonell cada Volta tinc mes clar que en el cas de expojove pot haver un presunte tracte de favor i per aixo Li demane que done tots els datos .De quina empresa ha treballat , en quines feches , qui es el responsable ....i si no Li vaig a demanar públicament la seua dimisio .Ademes de contar les casualitats de la vida a tot el poble .En un propenc bolleti que anem a repartir .
    A vore que pensen els parats de Massamagrell del seu pluriempleo .
    A vore qui dona mes risa .Sr regidor de normalisacio linguistica .Es que sona mal ...despres parléu dels catalans i sou igual que ells .

    ResponderEliminar
  8. Mira crec que me he pasat pero es que me calfes se que no es culpa teua , es de la imposicio del teu partit fa de la normativa no valenciana de la avll . A soles vull alçar el dit per la llengua dels valencians .No me paréixes mal tipo pero almenys reconec que tinc rao en lo del llibret.

    ResponderEliminar
  9. Mira jose carlos diras que soc politicament correcte pero mai criticaré algo que fasa una asociació de Massamagrell (com as fet tu per a criticar al PP )i lo del llibret teu han explicat massa be els membres de junta local en el altre article, les falle son les que aporten les seues fulles i despres la imprenta la que ho monta, per lo tant per el ajuntament no pasa absolutament res abans de la impresió i lo de expojove ja te vax contestar, pero mira antes de fer el teu bolleti informat be, no siga que els veins ( que son molt inteligents) despres te critiquen per manipular informacio (mira si soc bo que no vuic que parlen mal de tu )

    mira el pluriempleo que tu dius en els regidor que no som lliberats es legal, tens el ejemple del teu company Jose Antonio i de tots els meus companys, menos Kike i Ximi que ells si que estan lliberats i no poden tindre altre empleo,aixina que es totament normal i legal tindre un treball!! I per altra banda ja et vaig dir que va ser contratat per una empresa externa que fa events ! I a mes te rectifique en que el ajuntament de Massamagrell no te res a vore en expojove, avore si ara jo no tinc dret a guanyarme la voda treballant diganment, com e fet desde sempre, i si vols mes informacio per al teu bolleti se fem un cafenet i jo teu redacte tot!!

    Fran carbonell

    ResponderEliminar
  10. Fran yo no critique a cap associacio de Massamagrell es més els fallers tenen el meu recolçament i com sempre el de este blog pero criticare a cualsevol que vaja En contra de la llengua valenciana .Siga faller , politic , o impressor .
    Respecte a lo de expojove no tinc res en contra de que tu treballes en lo que te dona la gana .Se que en lo que guanyes en el ajuntament es prou dificil viure dignament . Pero si com arrivares a tindre eixe treball . Per que la meua dona , els meus cosins , la meua germana estan tots en el paro amic i a ells ningu els ha dit res de treballar en expojove i son tan veins de Massamagrell com tu i yo .
    Fran yo sere lo que sere pero tonto no i no pasa res te feia falta la pasta i Bailach te tira una maneta . Puix be esta mal pero no es ilegal . Reconeix les coses i ya està . Porte molts anys en politica sempre al servici del poble i del valencianisme i les casualitats no existixen .
    No vull clavarme mes en tu perque pense que eres un bon chaval i la teua llavor no es gens fàcil pero al igual que lo reconeixen molts membres del teu partit reconeix que en el tema de la llengua mos heu deixat en mans dels catalanistes i amic els mateixos que esteu apoyant vos trauran els ulls en cuant puguen .Un saludo i cuant vullgues se fem eixe cafenet .

    ResponderEliminar
  11. Hola Carlos ahi te dejo un enlace de video a ver si te gusta y cambias tu video de la semana ¡que lo disfrutes!
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iqZR6vIOWFc

    Por cierto ¿sabes que uno de los primeros libretos de fallas fue el realizado por el Jusep Bernat y Baldovi para la falla de la Plaseta del Almodi en 1885?. Hay una copia fascimil realizada por lo Rat Penat en 2009 en conmemoración al segundo centenario del nacimiento de este insigne escritor valenciano. Che una delicia, valenciano de verdad, gracioso y malintencionado como toca y no los abortos acatalanados que se ven hoy en dia.

    Como pequeña muestra el Epitafio (parte final del folleto)

    En lo mich de esta plaseta
    Al costat del Almodi
    Ha cremat el poble huí
    El conill de Visanteta
    Que en este món de Caifás
    Sempre eu paga qui no eu deu
    no se si me entenderás
    Per al vendre, filla, el teu
    Pensa un poquet lo que fas

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

dejanos tu opinión

Entradas populares de este blog

A MIGUEL BAILACH NO LE IMPORTA MASSAMAGRELL SOLO LOS SUYOS

EL VALENCIANISME RECLAMA UN BURJASSOT MÉS VALENCIANISTE

LA WEB DEL AYUNTAMIENTO DE MASSAMAGRELL