TENIM EL ENEMIC DINS


       



         Els valencians som únics ,yo crec que una raça especial , no se si te que vore la cantitat de cultures que han vingut  i mos han cremat els poblats ,han violat a les nostres dones i mos han fet esclaus . 
Romans , Bizantins , Visigodes ,Arabs.... 

        Tenim un caràcter com dic únic per a lo bo i per a lo roïn i entre les nostres millors virtuts està la tolerància per a lo de fora i entre el nostres defectes està el no saber valorar ni defendre lo nostre .

           El nostre pijor enemic som mosatros mateixa i no tenim que mirar més llunt  .I la prova es que estem en mig d´un tira i afluixa de dos enemics molt poderosos com som el catalanisme i el centralisme  .
Som capaços de lo millor i de lo pijor per que es la nostra naturalea com a poble . Mai anirem junts perque falsos defensors de la nostra personalitat a soles volem que estigam dividits per a poder fer i desfer en el poble valencià  .
          Pero la enveja es un atre signe d´identitat nostre i no podem permetre que el veí del costat siga més que yo .
        En este panorama desolador i sense personalisar sabem que el pijor enemic del poble valencià es el mateix poble valencià i per això fer un nou proyecte valencianiste que aplegue a la gent es molt difícil i es molt difícil perque cada valencià sent s´una manera la seua valencianitat i entre els que pensen de la mateixa manera triumfa ser cap de ratolí que cua de lleó per lo que més i manco les possibilitats d´aglutinar a gent son difícils i més si mos van ficant pedres per el camí els mateixos germans . Lo tinc clar tenim el enemic dins i mentres siga aixina no n ´hi ha futur per al valencianisme polític .

Comentarios

  1. Quant de etnocentrisme, per favor! Que si caràcter, que si raça, que si identitat especial... I que gran aquesta frase: "la cantitat de cultures que han vingut i mos han cremat els poblats ,han violat a les nostres dones i mos han fet esclaus." Jajajajajaja, sou divertídissims!

    Per cert, tant valencians i tanta cosa, però pel que fa a la llengua teniu grans carències, eh? I ara em vindreu amb que el valencià decentment escrit no vos agrada perque és català i coses d'estes, però és que és quasi impossible llegir el text així.

    ResponderEliminar
  2. Amiga Carla te tiravem a faltar en este blog i te recomane que intentes estudiar un poquet i llegir als clasics valencians i a lo millor pot aprendre alguna cosa més que seguir lo que els comisaris politics te han obligat a dependre .No passa res encara pots cambiar i escriure en llengua valenciana no en un dialecte inventat i la prova es que el teu subconscient te traiciona : començes en aquestos i despres dius coses d´estes es el principi pero be . El blog de Massamagrell escriu en llengua valenciana en normes del Puig .

    ResponderEliminar
  3. Na Carla: voste mos diu que no mos agrada el "valencia decentment escrit" o com vostes diran " valencia cult" no?
    mire per a on escrivim en valencia cult, que ya o escrivia Auxias March, Bonifaci Ferrer, Roig de Corella, y mes... pensa voste, Na Carla, que eixos escritors no son cults?
    pensa voste que el nostre segle d´or en llengua Valenciana no es de ser cults?

    podria voste, Na Carla, dir-mos que es el valencia cult o el valencia decentment escrit?
    Gracies.

    ResponderEliminar
  4. Sabia que ixirieu amb les normes, sou prou predictibles, i podíem començar un debat que si normes del Puig, o de Castelló, o del meu poble, que si Acadèmia Valenciana de la Llengüa... La cosa certa és que tant "esta" com "aquesta" s'entén perfectament, però hi han "palabrejas" vostres que per a mi són indescifrables o directament fan mal a la vista. I no em taxeu de catalanista ni coses d'estes que estic prou lluny d'això.

    I gràcies per tirar-me a faltar, estic liada estudiant, que que d'això sé molt, no cal que m'ho recomaneu ;)

    Alguna explicació sobre lo dels malvats estrangers que vingueren i ens violaren a les dones i ens torturaren? En realitat era la part més interessant de l'article i m'he quedat amb ganes de més.

    ResponderEliminar
  5. No se si veus la serie hispánia la cual me pareix que es prou Fidel a lo que va ser la época de la conquesta romana .Els romans enren un poblé prou tolerant ,imagina els atres .Te recomane la lectura de la novela Valentía de Gabriel Castello es una crónica dels fets i entre atres coses la ciutat de Valentia va ser cremada en molts dels Seus habitants dins .

    ResponderEliminar
  6. Senyor anònim, en cap moment he dit res de "valencià cult", i per tant no estic diguent que cap d'eixos històrics siga un incult. Lo del valencià "decentment escrit" no era més que una expressió, i estava fent referència a no trobar-me textos sense accentuar, o paraules com ara "naturalea", que em dolen molt vore-les. Ja he dit que no entre en normes lingüístiques, entre altres coses perque és un tema on em perc, jo simplement sé escriure el valencià que em van ensenyar els meus mestres, i no demane més que llegir un text comprensible.

    Pel que fa a la sèrie, preferisc no vore massa la televisió, i ja que la cosa va de consells, vos aconsellaria que vosaltres intentareu fer el mateix. No és gens favorable per a la salut mental i per a la consciència crítica. D'altra banda crec que hauríem de ser prou més cautelosos amb expressions del tipus que jo assenyalava al comentari anterior, no veig més que una intenció gens honesta en ell. Per què no es resalten també les nombrossísimes coses positives que ens deixaren per a la nostra cultura i que moltes d'elles encara conservem? "Se os ve el plumero, amigos..."

    ResponderEliminar
  7. benvolguda Na Carla;
    escriu voste con parlen els seus pares? con lo fan la gent d´horta de massamagrell, de foyos, de chirivella, com els seus yayos.... pense si no n´hi ha alguna diferencia i qui esta utilisant una llengua adultera.
    voste Na Carla diu que escriu con l´han ensenyada el seus mestres, puix yo, com me varen ensenyar els meus alla per 1975 mes o manco, o siga que algo ha canviat des de ans has da ara... voste dira que falla en aixo.... i mire per a on lo que mosatros digen o com parlem no se pareix masa a lo que voste escriu... algo no esta del tot be explicat en el seu entorn.... per que no pregunta a la gent del seu voltant per una cosa que´s diu valencia del puig.... al igual voste descobrix atar realitat,o simplement la veritat del seu poble.

    ResponderEliminar
  8. Senyor anònim, directament m'ha sigut impossible llegir el seu comentari. Que sí , que serà tot "lo autèntic" que vulga, però li dic que no s'entén. Per mi deixe açí el temeta de la llengüa perque sé que no acabarem mai, portem mitja vida amb açò i no serem vosté i jo qui ho arreglem.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

dejanos tu opinión

Entradas populares de este blog

A MIGUEL BAILACH NO LE IMPORTA MASSAMAGRELL SOLO LOS SUYOS

EL VALENCIANISME RECLAMA UN BURJASSOT MÉS VALENCIANISTE

LA WEB DEL AYUNTAMIENTO DE MASSAMAGRELL